B A G G R U N D

B A G G R U N D

 

Helle Ingvardtsen er uddannet tekstilformgiver fra Håndarbejdets Fremme i København i 2003.

Med udgangspunkt i håndtrykte tekstiler startede hun Stories on Fabric i 2006.

 

Under sin uddannelse havde hun et forløb på Det Kongelige Teater, som trykker i tekstilværkstedet. Her var hun med til at trykke og indfarve tekstiler til produktioner som blandt andre "Vinden i Piletræerne" og "Rigoletto" og fik dermed et indgående indblik i tekstilformgivning indenfor teaterproduktion.

 

Siden arbejdede Helle som freelance designer for magasinet ”Kreative Kvinder” med udgivelse i Danmark, Norge og Sverige. Hun skrev artikler til magasinet om DIY projekter med tekstiltryk understøttet af trin for trin vejledninger og billeder.

 

For en periode underviste hun i tekstiltryk på BEC-Design i Hellerup, hvor hun inspirerede eleverne til at tænke ud af boksen i forhold til rammetryk. Før og under ovenstående arbejdede hun som Layouter og DtP’er på forskellige reklamebureauer samt i mediehuset Aller.

 

I N S P I R A T I O N

 

"Kontraster inspirerer mig. Både i forhold til farver som i forhold til linjer. Naturens grafiske former, men også hverdagens helt almindelige gadebillede, kan inspirere mig. Måske ser jeg en silhuet eller nogle linjer der fanger mig, eller en særlig farvesammensætning. Derfor tager jeg billeder alle vegne.”

Helle Ingvardtsen 2016